Beauty Centar Crystal

ŠTO JE TO MICROBLADING OBRVA?

Microblading – 3D iscrtavanje obrva – Prirodnost ispred svega! Microblading simulira prirodan izgled dlačica različitih dužina i debljina, a provodi se semi permanentnim apliciranjem pigmenta mikroiglicama. Dlačice se posebnim alatom unose vrlo plitko u kožu, a obrve dobivaju potpuno prirodan izgled. Ne popunjava se cijela obrva, posebnom tehnikom iscrtavanja dobiva se izgled tankih i zakrivljenih dlačica u prirodnom smjeru rasta.  Iscrtavanje obrva posebno je namijenjeno onima koji su njihov prirodan oblik, gustoću i debljinu uništili pogrešnim čupanjem obrva te onima koji su zbog bolesti ili nekog drugog razloga izgubili obrve ili ih samo žele popuniti. Iscrtavanje obrva u trajnoj varijanti ne stvara efekt šminke, već prirodan izgled. Dlačice se ucrtavaju uz prirodne dlačice bojom koja se ne razlikuje od postojećih, što daje prirodan rezultat. Iscrtavanje obrva uklanja nedostatke i poboljšava prirodni izgled. 3D iscrtavanje obrva preporučuje se onima kojima je prirodan izgled na prvom mjestu. 

KOLIKO TRAJE TRETMAN ISCRTAVANJA OBRVA ?

Tretman iscrtavanja obrva traje od 60-90 min, aplikacija boje traje 15 minuta dok se ostatak vremena određuje oblik i simetrija u dogovoru s klijentom. Kako se određuje oblik i simetrija obrva? Simetrija obrva se izračunava aparatom u stanju mirovanja dok klijent ima zatvorene oči, bez ikakve mimike. Odstupanja u visini i dužini obrva u toj fazi nema, međutim na području čela se nalazi veliki broj mišića koji upravljaju mimikom lica i čela koji nisu pod utjecajem svijesti tako da kada klijentica otvori oči moguće su minimalne promjene u smislu visine obrva, koje pokušamo ispraviti koliko je to moguće.

KOLIKI JE VIJEK TRAJANJA OBRVE ISCRTANIH MICROBLADING TEHNIKOM ?

Pigment traje od 1 do 2 godine ali se ne može garantirati svježina boje jer njena postojanost ovisi o unutarnjim i vanjskim faktorima. Unutarnji faktori su Vaš tip kože, masna ili suha koža,promjene na koži, dermatitis, seboreja, keloidni ožiljci itd. Vanjski utjecaji su učestalo izlaganje suncu, solarij, kozmetika, naročito kreme sa retinolom i AHA kiselinama, razni tretmani, kemijski piling i mikrodermoabrazija. Svi ovi faktori utječu na postojanost i trajnost pigmenta u koži. Redovnim godišnjim održavanjem produžavate im vijek koliko god Vi želite.

KOJI JE POSTUPAK NJEGE NAKON SAMOG TRETMANA ?

Nakon samog tretmana potrebno je ispiranje obrva sapunom i vodom i njega posebnom kremom. Taj postupak se ponavlja svakih 3 do 4 sata u prvih 24 sata nakon samog tretmana, nakon toga 2 puta dnevno sljedećih tjedan dana. Prvih tjedan dana ne preporuča se sunčanje, kupanje u moru i bazenu, solarij, sauna. Nakon samog tretmana može se pojaviti crvenilo koje traje 15-ak minuta. Proces blagog perutanja je neizostavan i počinje četvrtog a završava se sedmog dana. Krajnju boju vidjet ćete nakon 7 dana.

DA LI JE MICROBLADING OBRVA BOLAN ?

Iscrtavanje ovom metodom je gotovo bezbolno. U slučaju nelagode može se koristiti lagani anestetik.

KOJE BOJE SE KORISTE U MICROBLADING METODI ?

Koristimo samo odobrene i testirane boje za Microblading iscrtavanje.

KAKO SE RADI KOREKCIJA I KOLIKO IH JE POTREBNO ?

Prva korekcija se radi poslije 3-4 tjedna. Kod problematične masne ili seboroične kože boja će trajati dosta kraće nego kod normalne kože i osvježavanje boje će biti potrebno puno češće.

KOME SE NE RADI MICROBLADING OBRVA ?

Microblading se ne radi osobama koje imaju problem sa keloidima, seboroičnim dermatitisom u predjelu obrva, kože koje su pod upalom (akne i druge kožne promjene). U ovim slučajevima potrebno je prvo sanirati postojeći problem pa se tek onda smije raditi iscrtavanje.

DA LI TREBA ČUPATI OBRVE PRIJE TRETMANA?

Vaše dlačice se ne čupaju niti briju. Uklanjaju se samo one koje su van željenog oblika, ostatak ostaje, a crtanje se vrši između njih. Tretman Microbladinga uključuje i threading obrva. Higijena pri izvođenju tretmana? Higijena je na najvišem nivou! Sve što se koristi u radu je za jednokratnu upotrebu i sterilno. Ne postoji mogućnost alergije na pigmente.

ŠTO OČEKIVATI NAKON TRETMANA ?

Neposredno nakon tretmana obrve će biti guste, i puno tamnije od finalnog rezultata. Možete očekivati 20-30% smanjenje boje, gustoće i debljine nakon tjedan dana njege. Korekcijom nakon 3-4 tjedna mogu se ispraviti male nepravilnost, dodati boja i gustoća.

ŠTO SU PUDER OBRVE ?

Ombre ili Puder obrve – vrsta trajne šminke koja odlično i vrlo prirodno imitira izgled sjenila ili sjenčanja na vašim obrvama. Ova nova tehnika je idealna za sve. I one koji žele prirodne obrve i samo malo ih naglasiti i ”posjenčati” obrve i za one koji žele drmatičnije, tamnije i deblje obrve. Efekt traje od 1 do 2 godine, ovisno o vašoj koži, ukoliko je masna, boja se brže razgrađuje. Ova tehnika idealna je i ukoliko niste kandidat za Microblading, za masnije vrste kože, kao i kod klijentica koje već dugi niz godina rade Microblading. Napomena: vrlo je važno držati se uputa nakon iscrtavanja kako bi vaše obrve bile savršene. Detaljne upute dobiti ćete tijekom samog tretmana. Nakon tretmana obrve se mogu čini vrlo tamno, pomalo neprirodno, no već nakon tjedan dana polako dobivaju željenu boju, a krajnji i dugotrajan efekt vidjet će se nakon 6 do 8 tjedana nakon drugog iscrtavanja tj korekcije.

KOME SE PREPORUČAJU OMBRE ILI PUDER OBRVE ?

Za sve tipove kože, najviše masnije tipove kože, kojima se ne preporuča microblading, za klijente koji već dugi niz godina ponavljaju microblading, za korekciju boje prijašnjih iscrtavanja.

KOJE BOJE KORISTIMO ZA OMBRE OBRVE ?

Koristimo Permablend boje, trenutno najpopularniji i najbolji američki brend za pigmente za permanentni make up. Da li tretman boli? Ombre obrve iscrtavaju se PMU mašinicom koja je vrlo nježna i bol je gotovo nepostojeća, a koristimo i odlične topične anestetike.

KADA SE OMBRE ILI PUDER OBRVE NE SMIJU RADITI ?

Ne preporučamo tijekom trudnoće i za vrijeme dojenja, ukoliko ste na antibioticima, roakutanu, ili nekim drugim lijekovima koji imaju direktan efekt na promjene na koži, za vrijeme kemoterapije ili odmah nakon zadnjeg tretmana, na osobama mlađim od 18 godina.

KOLIKO TRAJU OMBRE OBRVE ?

Ovisno o masnoći vaše kože, na masnijim kožama oko 1 godine, na suhijim kožama do dvije godine.