Beauty Centar Crystal

UKLANJANJE AKNI I OŽILJAKA OD AKNI

Akne su kronične upalne promjene na koži koje nastaju u području folikula dlake i žlijezde lojnice te su medicinski i estetski problem koji se javlja kod osoba bez obzira na njihovu dob. Uzroci nastanka akni su mnogobrojni i prilično individualni. Ono što jednoj osobi izaziva akne, drugoj neće; i obrnuto. Ipak, možemo izdvojiti nekoliko glavnih krivaca za njihov nastanak. Genetska predispozicija, hormonalni disbalans, policistični jajnici, visoka razina stresa, suvremeni način života pun brze prehrane bogate zasićenim mastima i jednostavnim šećerima , premalo odmora, loši kozmetički preparati samo su neki od krivaca.

Međutim, glavni je krivac ipak bakterija P.acnes koja se svojim razmnožavanjem širi i utječe na stvaranje akni. Pretjerano čišćenje i pranje kože sklone aknama samo će intenzivirati problem, jer se tako kožu lišava njezina prirodnog zaštitnog sloja i uravnoteženih pH vrijednosti, što dovodi do prekomjerne isušenosti i onemogućava normalno lučenje loja. Koža, kako bi kompenzirala ono što registrira kao suhoću, počinje lučiti više loja, koji zatim ostaje zarobljen u porama. To uzrokuje povećanje pora i razvoj akni. Osim toga, kod kože sklone aknama u porama je akumulirana velika količina toksina i nečistoća, a kad se tome dodaju i odumrle stanice kože, to je savršen spoj sastojaka za stvaranje akni.


Postoje 3 oblika akni :

 • acne punctata –javljaju se u obliku otvorenih i zatvorenih komedona i najblaži su oblik akni
 • acne papulopustuloza – teži su sekundarni upalni oblik akni
 • acne conglobata – najteži su oblik akni koji zadire duboko u folikul i okolno tkivo te mogu biti veličine zrna graška, a i veće. Češće se javljaju kod muške populacije, naročito u doba puberteta. Ove akne zacjeljuju uglavnom ožiljkom i pratećim crvenilom


Kako možemo tretirati akne?

 • dijagnostikom utvrditi oblik i težinu akni
 • isključiti moguće hormonalne probleme i policistične jajnike
 • smiriti upalni proces ciljanom terapijom i preparatima
 • očistiti komedone i osloboditi izvodne kanale kako bi spriječili daljnju upalu
 • omogućiti pravilnu eksfolijaciju mrtvih stanica s površine kože
 • primjenom preparata na bazi cinka djelujemo antibakterijski i reguliramo rad lojnica, a primjenom C-vitamina i derivata A vitamina omogućujemo bržu regeneraciju i zacjeljivanje kože
 • uvesti promjene u prehrani – izbjegavati masnu i prženu hranu te hranu bogatu jednostavnim šećerima
 • u prehranu uvesti sirovo voće i povrće, uzimati manje masno mlijeko
 • piti najmanje 8 čaša vode dnevno


Kako IPL svjetlo djeluje na akne?

Svjetlost IPL-a uništava kapilare oko žlijezda lojnica, pa one zbog manje prokrvljenosti smanjeno izlučuju masnoću koja je hrana za bakterije koje uzrokuju upale prištića. To izaziva usporavanje rasta i razmnožavanja bakterija te daje našim obrambenim stanicama moć da unište bakterije, što za posljedicu ima smanjenje i nestanak akni i komedona. Osim toga, svjetlost izbjeljuje i crvene mrlje koje ostaju od prijašnjih akni. Intenzivno pulsno svjetlo djeluje na principu svjetlosne zrake valne dužine od 400 – 650 nm, uništavajući bakterije koje prouzrokuju akne. Tretiranje pomoću ove metode prikladno je za liječenje teških oblika akni, većinom na licu i na leđima.


Kako IPL svjetlo djeluje na ožiljke od akni?

Hiperpigmentacije, crvenilo i ljubičaste mrljice nastale nakon akni znatno se smanjuju i uglavnom potpuno nestaju pod utjecajem žutog svjetla. Naime svjetlost, u ovom slučaju, biva apsorbirana od strane hemoglobina (jer je ožiljak još jako prokrvljen) u kojem se pretvara u toplinu te ga koagulira. Potrebno je nekoliko tretmana da ožiljci potpuno izblijede. Osim  hemoglobina žuto svijetlo se apsorbira u  fibroblastima te u njima pokreće proizvodnju novog kolagena što znači da se koža obnavlja, a time i umanjuju ožiljci. Ovim tretmanom znatno se smanjuju  ili u potpunosti nestaju akne, ožiljci, fleke, a sama koža u cijelosti se obnavlja i poprima zdrav izgled i prirodnu ružičastu boju .IPL tehnologija predstavlja jednu od najboljih nekirurških metoda u svijetu i kod nas kojom potičemo obnovu kože, zatežemo opuštenu i mlohavu kožu , pomlađujemo lice te smanjujemo bore.


Koliko je tretmana potrebno napraviti?

Rezultati su uočljivi već nakon prvog tretmana,a za uspješne i održive rezultate neophodno napraviti 5 do 6 tretmana u razmaku od 2 do 3 tjedna ovisno o stanju i problemu na koži. Nakon toga slijedi održavanje svakih 3 do 6 mjeseci. Kontraindikacija je epilepsija, akutna srčana bolest, šećerna bolest, herpes na usnicama ili osip na koži.


Kako pripremiti kožu za tretman?

Prije obavljanja tretmana koža se ne smije izlagati suncu ili solariju najmanje 4 tjedna. Minimalno tjedan dana prije tretmana treba prestati upotrebljavati proizvode koji izazivaju fotoosjetljivost, tipa krema za samotamnjenje. Tretiraju se samo zdrava područja kože. Sve detalje vezano uz pripremu kože dobit ćete od naših stručnih suradnika na prvom informacijskom razgovoru.


Prednosti i sigurnost EFB Beaute® aparata

EFB Beaute IPL uređaji posjeduju patentiranu valnu duljinu koja efikasno djeluje na glavnog uzročnika stvaranja akni, P.acnes bakteriju. Aplikator emitira žutu svjetlost valne duljine 475 – 1100 nm koja se pretvara u toplinsku energiju i potiče sintezu kolagena i elastina,obnavlja uništenu kožu te popravlja barijeru kože vraćajući joj zdravi i mladoliki izgled.

Beauty Centar Crystal

Beauty Centar Crystal

Vaše omiljeno beauty mjesto

Podjeli:

Nedavne novosti :

Med Contour Multipower

Med Contour tretman prva je prava alternativa liposukciji koja omogućava dugotrajne rezultate i smanjenje obujma. Tretman je neinvazivan, bezbolan, učinkovit

Pročitaj više

Kemijski piling lica

Kemijski piling je dermokozmetički postupak koji u kontroliranim uvjetima ubrzava regeneraciju i eksfolijaciju kože primjenom kemijskih sredstava. Kemijskim pilingom odstranjuje se

Pročitaj više

Uklanjanje kapilara

Kemijski piling je dermokozmetički postupak koji u kontroliranim uvjetima ubrzava regeneraciju i eksfolijaciju kože primjenom kemijskih sredstava. Kemijskim pilingom odstranjuje

Pročitaj više

OPI trajni lak

Najveću pozornost i prednost svih lakova današnjice preuzima trajni lak.Beauty centar Crystal u svojoj ponudi nudi najkvalitetniji profesionalni svjetski brand,OPI.

Pročitaj više